Βρίσκεστε εδώ: Οι πιο ξεχωριστές χρωματικά παραλίες του κόσμου Εμπνευστείτε από τα χρώματα της φύσηςΟι πιο ξεχωριστές χρωματικά παραλίες του κόσμου Εμπνευστείτε από τα χρώματα της φύσης

Ας προσπαθήσουμε να ζωγραφίσουμε μια εικόνα παραλίας: καταγάλανα νερά, πολύχρωμες ομπρέλες, ξαπλώστρες, εξωτικά ποτά, άμμο παντού με πράσινο χρώμα. Άμμο με πράσινο χρώμα; Ναι, και δεν είναι η δημιουργία κάποιου με αλλόκοτη φαντασία, αλλά η δημιουργία του μεγαλύτερου καλλιτέχνη από όλους - της Μητέρας Φύσης.

Προφανώς, μετά τη δημιουργία μερικών πανέμορφων ακτών και παραλιών, η Μητέρα Φύση σκέφτηκε γιατί να μη δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό. Και, ιδού, δημιούργησε αυτά τα θαύματα της φύσης με μαύρη, πράσινη, πορτοκαλί, άσπρη, κόκκινη και πολύχρωμη άμμο. Είναι εκπληκτικό το πώς η πανταχού παρούσα άμμος μπορεί να έχει τόσα πολλά διαφορετικά χρώματα. Παρουσιάζουμε εδώ μια επιλογή από τις 5 πιο ιδιαίτερες χρωματικά παραλίες στον κόσμο. Διαβάστε και εμπνευστείτε από τα χρώματα της φύσης.

Η Παραλία Papakōlea που βρίσκεται στην καταπληκτική πολιτεία της Χαβάης, είναι επίσης γνωστή ως η πράσινη αμμουδιά ή παραλία Mahana. Το πράσινο χρώμα της άμμου οφείλεται στο σταχτώδη λόφο κοντά στην παραλία. Οι κρύσταλλοι ολιβίτη, παρασυρόμενοι από τα κύματα, συσσωρεύονται στην παραλία δίνοντας της έτσι το πράσινο χρώμα. Αυτό το φαινόμενο εξηγεί επίσης γιατί η κορυφή του λόφου είναι γκρι. Τα κύματα επηρεάζουν το χρώμα μόνο στο κάτω μέρος του λόφου που έρχονται σε επαφή, αφήνοντας άθικτο το πάνω μέρος.

 

Η άμμος σε αυτήν την παραλία κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για τη λευκότερη άμμο στον κόσμο. Μόλις φτάσετε εκεί, θα αντικρύσετε λευκό μπροστά σας και παντού γύρω σας. Μια καθαρή ευδαιμονία για τα μάτια, η Παραλία Hyams βρίσκεται στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας. Το λευκό χρώμα αυτής της παραλίας οφείλει την καταγωγή του στα λεπτά σωματίδια των κρυστάλλων χαλαζία που βρίσκονται σε αφθονία σε αυτό το μέρος της Αυστραλίας. Αυτό το θαύμα της φύσης είναι ένας απολαυστικός προορισμός για ταξίδια του μέλιτος.

Η άμμος στην Παραλία Pfeiffer που βρίσκεται στο Big Sur της Καλιφόρνια αντικατοπτρίζει μια μυριάδα χρωμάτων που κυμαίνονται από βιολετί σε ροζ και σε μοβ, ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Αυτό το παράξενο χρωματικό θέμα της παραλίας οφείλει την καταγωγή του στους λόφους που περιβάλλουν την παραλία. Οι λόφοι αυτοί είναι πλούσιοι σε γρανίτη μαγγανίου ο οποίος παρασύρεται από τα κύματα και δίνει στην άμμο μια εναλασσόμενη χρωματική απόδοση.


Η Χαβάη μας εκπλήσσει με μία ακόμα ξεχωριστή παραλία, την Παραλία Kaihalulu. Πιο γνωστή και ως κόκκινη αμμουδιά, η παραλία αυτή βρίσκεται στο νησί Mάουι. Όπως η Παραλία Papakōlea, έτσι και η Παραλία Kaihalulu βρίσκεται κοντά σε σταχτώδη λόφο που είναι πολύ πλούσιος σε σίδηρο. Το κόκκινο χρώμα της άμμου οφείλει την ύπαρξή του στους πλούσιους σε σίδηρο λόφους που περιβάλλουν την παραλία. Η δύσκολη πρόσβαση της παραλίας είναι αποτρεπτική για τους επισκέπτες, όμως αξίζει τον κόπο.


Γνωστή και ως παραλία της μαύρης άμμου, η Παραλία Punalu'u βρίσκεται και πάλι στη Χαβάη. Το πλούσιο μαύρο χρώμα αυτής της παραλίας είναι το αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δραστηριότητας κοντά στην ακτογραμμή. Η άμμος αποτελείται από τον ηφαιστειακό βράχο βασάλτη. Ο τοπικός θρύλος λέει ότι αν πάρεις μαύρη άμμο στο σπίτι, θα φέρει κατάρα σε όποιον προσπαθήσει να την επιστρέψει. Το αν αυτό είναι αλήθεια θα πρέπει να το ανακαλύψετε μόνοι σας!

Εκτός από αυτές, υπάρχουν πολλές άλλες παραλίες με παράξενα χρώματα άμμου σε όλο τον κόσμο. Η Παραλία Ramla IL-Hamra στο νησί Γκότζο της Μάλτας είναι μια παραλία με πορτοκαλί χρώμα άμμου. Η παραλία Pink Sands στο νησί Χάρμπουρ στις Μπαχάμες είναι γνωστή για το ροζ χρώμα της άμμου. Η άμμος στο Παραλία Rainbow στο νησί Φρείζερ στην Αυστραλία αλλάζει χρώμα ανάλογα με την ώρα της ημέρας.Διαλέξτε εξωτικά χρώματα που ταιριάζουν στην καλοκαιρινή σας διάθεση από τις χρωματικές συλλογές της Sigma.


Σημαντικό: Τα χρώματα στην οθόνη, ενδέχεται να διαφέρουν σημαντικά από τα πραγματικάΘεραπευτικό περιβάλλον. H ιδέα προήλθε από την Αμερική όμως πλέον έχει εξαπλωθεί αισθητά και στην Ευρώπη.

Επιλέξτε την απόχρωση που θεωρείτε ότι ταιριάζει στο χώρο σας και ανακαλύψτε τι κρύβει αυτό για την προσωπικότητα σας.

Κατά τη διάρκεια των εκατομμυρίων χρόνων της εξελικτικής διαδικασίας, η ενστικτώδης κατανόηση των χρωμάτων έχει βοηθήσει την ανθρωπότητα να επιβιώσει

Ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός επιστημονικών ερευνών προτείνει την κατανάλωση της μεγαλύτερης δυνατής ποικιλίας χρωμάτων σε φρούτα και λαχανικά.

Δείτε παλιότερα άρθρα...Σημαντικό: Τα χρώματα στην οθόνη, ενδέχεται
να διαφέρουν σημαντικά από τα πραγματικά
An adpark.gr design
© 2010-2014 PPG Coatings - Services Greece S.A.,
All rights reserved
Όροι χρήσης